Oslojollen

Oslojollen er en 18 fods klinkbygget sejljolle med klassiske slanke linier. Båden blev bygget første gang i 1936 og var dengang af træ. Fra 1964 blev den lavet af glasfiber på Westermoen Værft. Glasfiberversionen vejer 210 kg og har 9m2 sejl. Jollen har svingkøl og roret klapper automatisk op, hvis man rammer bunden. Dette gør at jollen kan sejles på meget lavt vand og at man nok med lidt forsigtighed kan sejle den op på en sandstrand.

Denne side samler information, tests og erfaringer med Oslojollen.

Seneste nyt:

2012-10-15: Så er der flere billeder under "renoveringsprojektet, Siv. Denne gang friskes bundpladerne op.

Generel info om Oslojollen:

"Klik her"

Netværk:

Hvis du har nogle gode tips, erfaringer, sejladsbeskrivelser, billeder eller har forbedret din Oslojolle, så kan du sende mig en mail på: tangoeje (snabel a) yahoo.com, så vil jeg gerne tilføje din information til glæde for andre Oslojollesejlere. Konstruktionstegninger efterlyses!

Beretninger op gennem tiderne... , Hele landet

"D-75", Århus

"D-93", Siv, Hvidovre Havn

Billeder af Siv - Et renoveringsprojekt: "Klik her"

(Der er kommentarer til de fleste af billederne. Disse ses ved at klikke nederst på siden ude til venstre på: "Kommentarer (1)")

 

Kontakt Bo på: tangoeje (snabel a) yahoo.com hvis du har spørgsmål eller kommentarer til denne side eller Oslojollen. Jeg tilføjer meget gerne din båd til listen!